in ,

Panică în acest oraș: 70% din populaţie are Covid

Este panică în acest oraș după ce s-a aflat că 70% din populație are coronavirus.

Reguli noi pentru străinii din această țară: Test PCR obligatoriu pentru anumite persoane

Un procent de 70% din populația unui oraș din Spania are coronavirus. S-a descoperit acest lucru în urma unui test de screening.

În urma testului de screening efectuat aleatoriu s-a observat că aproape trei sferturi din populația unui orășel mic din Spania are coronavirus.

Testul screening a arătat că 70% din populaţia orășelului este infectată cu coronavirus.

Autoritățile au recurs imediat la testarea în masă. Populația din Cuevas del Becerro a fost testată în masă pentru identificarea coronavirusului.

În orașul Cuevas del Becerro din sudul Spaniei trăiesc aproape 1.600 de persoane. Aproape toate persoanele au fost infectate cu coronavirus. Orașul este un adevărat focar de infecție.

Sunt chiar și demnitari și funcționari publici care au fost infectați cu coronavirus. De pildă, printre persoanele diagnosticate cu coronavirus se numără inclusiv primarul.

De asemenea, mulți polițiști din Cuevas del Becerro s-au infectat cu coronavirus.

Cazuri de Covid-19 au fost identificate și printre muncitori, cum ar fi electricienii, care merg din casă în casă pentru a-și face treaba.

S-a recurs la testarea în masă

Testarea în masă a avut loc vinerea trecută. Au fost testate toate persoanele care au luat contact direct cu un bolnav, dar și persoanele care nu prezentau niciun simptom specific bolii.

Efortul logistic a fost unul uriaș, atât din partea autorităților cât și din partea voluntarilor. Sute de persoane care făceau voluntariat au venit în sprijin și, spre exemplu, au livrat alimente și produse pentru persoanele carantinate sau pentru cele aflate în izolare la domiciliu.

Iar totul se face prin intermediul telefoanelor. Prin vorbit la telefon sau prin comunicat pe Whatsapp, voluntarii se organizează și asigură și se îngrijesc de nevoile tuturor celor care se află în impas.

Pedro Niebla Ponze, primarul din Cuevas del Becerro, a explicat că aplicția mobilă și numărul de telefon sunt gestionate de doi oameni din consiliu, conform Mediafax.

Spania a fost una din țările puternic afectate de valul doi al pandemiei de coronavirus.