Este vorba despre Franța, unde autoritățile sanitare au descoperit primul caz de infectare cu noua tulpină a Covid-19, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, în septembrie.

Conform Ministerului Sănătății, persoana infectată cu noua variantă a virusului este un bărbat de origine franceză, rezident în Regatul Unit. El este asimptomatic și în prezent se află în izolare la domiciliu.

Noua tulpină a Covid-19, în Franța

Bărbatul a venit de la Londra pe 19 decembrie. Ulterior, a fost luat sub observație de spitalul universitar din această țară. Pe 21 decembrie a fost testta pentru Covid-19 iar rezultatele au fost pozitive. Tot atunci s-a descoperit și că francezul este infectat cu noua tulpină  a virusului, despre care se crede că este mult mai contagioasă decât cea originală.

Panică într-o țară în care locuiesc mulți români! A fost descoperit primul caz de infectare cu noua tulpină a Covid-19

Centrul naţional de referinţă pentru virusurile infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat faptul că bărbatul este infectat cu această nouă mutație.

„Autorităţile sanitare au procedat la un contact tracing (urmărire a contactelor) angajaţilor din domeniul medical care au luat în observaţie pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a proceda la izolarea strictă a acestora”, se precizează în comunicat.

Și în Germania a fost descoperit un caz de infectare cu această nouă variantă a virusului.

Panică în toată lumea din cauza noii variante a coronavirusului

Noile tulpini de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud au speriat o lume întreagă. Conform virusologilor, ele se răspândesc mai rapid, însă nu este clar dacă afectează în vreun fel vaccinurile dezvoltate până în prezent sau dacă pot cauza boli mai grave.

Conform premierului Britanic Boris Johnson, noua tulpină este cu până la 70% mai contagioasă decât cea originală. Totuși, specialiștii spun că nu sunt dovezi conform cărora ar fi mai severă. De asemenea, oamenii de știință sunt de părere că vaccinurile vor avea în continuare efect.

Noua tulpină a coronavirusului provoacă îngrijorări mari în toată lumea. Ea a fost descoperită în septembrie în sud-estul Angliei și a devenit extrem de contagioasă în Londra și sud-estul și estul Angliei.

Din cauza acesteia, planurile a mii de români de sărbători au fost distruse, fiindcă zborurile din și spre Marea Britanie au fost suspendate.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor