in

Panică la granița dintre UK și Franța! Armata intervine

Armata britanică a intervenit în haosul care s-a creat la granița dintre Regatul Unit și Franța.

Mare atenție dacă plecați în această țară! MAE a emis o atenționare de călătorie

Anunțul descoperirii unei noi tulpini de coronavirus în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a creat panică în toată Europa. Multe dintre statele europene, printre care și România, au decis inițial să suspende circulația cu Regatul Unit. În cazul țării noastre au fost suspendate toate zborurile cu Marea Britanie până la începutul lunii ianuarie 2020. Întreaga situație a creat haos la punctele de trecere a frontierei și în aeroporturi.

Panică la granița dintre UK și Franța! Armata intervine

La granița dintre Marea Britanie și Franța spre exemplu s-au format cozi de zeci de camioane care așteaptă să treacă vama. Sunt mii de camioane blocate la frontieră din cauza ultimelor restricții impuse de autorități.

Chiar dacă autoritățile britanice au făcut eforturi pentru decongestionarea situației în aeroportul dezafectat din Manston sau în portul Dover tot au fost formate cozi de camioane, conform DPA. A fost nevoie chiar de intervenția armatei britanice pentru ca situația să revină la normal.

Teoretic această situație ar fi putut fi evitată dacă capacitatea de testare din punctele de frontieră era suplimentată la timp. Pe lângă cei 300 de militari aflați în comitatul Kent din Anglia autoritățile britanice au mai trimis alți 800 de angajați ai armatei pentru a ajuta la procesul de testare a șoferilor blocați în vamă. Prin această decizie traficul prin Dover ar trebui să revină în curând la normal, conform Agerpres. Se estimează însă că situația ar putea fi decongestionată abia în câteva zile.

Acord între Franța și Regatul Unit

Franța și-a închis complet granițele după ce în Regatul Unit s-a descoperit o nouă tulpină de coronavirus. Ca urmare a aceste decizii mii de șoferi de tir-uri au rămas blocați în vamă. Oamenii așteaptă să treacă cu camionul frontiera cu Anglia încă de duminică.

Miercuri a fost stabilit un acord între Regatul Unit și Franța prin care să fie permisă deplasarea TIR-urilor dintr-o țară în alta numai cu condiția ca șoferii să fie testați rapid pentru noul coronavirus. Testul trebuie să fie efectuat înainte de traversarea Canalului Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel.