in

Plecați la munte de Revelion? Care este rata infectărilor în stațiunile de pe Valea Prahovei

Rata infectărilor cu coronavirus din majoritatea stațiunilor montane de pe Valea Prahovei se află în ușoară scădere.

Plecați la munte de Revelion? Care este rata infectărilor în stațiunile de pe Valea Prahovei

Mulți dintre români au ales și anul acesta să petreacă sărbătorile de iarnă la munte. Sunt mulți care au optat pentru a petrece chiar și trecerea dintre ani în stațiunile de pe Valea Prahovei în ciuda situației epidemiologice din prezent.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova anunță că rata infectărilor din stațiunile montane de pe Valea Prahovei se află în ușoară scădere. Conform autorităților, incidența cazurilor de contaminări cu noul coronavirus a scăzut în majoritatea stațiunilor la ub trei la mia de locuitori.

Conform ultimelor cifre, localitățile Ploieşti, Câmpina, Azuga, Buşteni, Sinaia înregistrează în prezent o incidență a îmbolnăvirilor mai mică de trei la mia de locuitori. Chiar dacă acest indicator arată că situația epidemiologică se îmbunătățește turiștii vor fi nevoiți ca în continuare să respecte regulile sanitare de protecție, potrivit Agerpres.

Ce reguli trebuie respectate dacă mergem de Revelion pe Valea Prahovei

În acele localități în care rata infectărilor depășește 1,5 la mia de locuitori portul măștii sanitare de protecție în spațiile publice este obligatoriu. De asemenea, masca trebuie purtată și în magazine, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Autoritățile atrag atenția că aceasta trebuie purtată astfel încât să acopere și gura și nasul.

Spectacolele și concertele sunt permise în prezența publicului doar dacă în spațiul în care are loc evenimentul nu se află multe persoane. Trebuie umplută maxim 30% din capacitatea spațiului. Sunt interzise spectacolele drive-in și concertele în aer liber. Sălile de jocuri de noroc rămân deschise, dar cu respectarea regulilor sanitare de protecție.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise în interior însă nu este permis accesul clienților dacă 30% din capacitatea maximă a localului a fost atinsă. Localurile vor fi deschise în intervalul orar 6.00-23.00. Același reguli se aplică și în cazul hotelurilor și al pensiunilor.

Noile reguli și restricții intră în vigoare din data de 29 decembrie conform anunțului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Normele se vor aplica în acele localități care au o rată a inectărilor cu noul coronavirus între 1,5/1.000 și 3/1.000. Regulile vor fi valabile pentru următoarele două sptămâni.

Plecați la munte de Revelion? Care este rata infectărilor în stațiunile de pe Valea Prahovei