in

Povestea primului român care s-a vaccinat împotriva Covid-19

Prima persoană din România care s-a vaccinat împotriva Covid-19 este Mihaela Anghel, o asisitentă medicală din București.

Povestea primului român care s-a vaccinat împotriva Covid-19

Campania de vaccinare anti-corornavirus a început duminică în România, în aceeași zi cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. În prima etapă a campaniei s-a stabilit să fie imunizate cu prioritate cadrele medicale care zilnic iau contact cu pacienți infectați cu coronavirus și care sunt în permanență expuse riscului de a se îmbolnăvi.

Povestea primului român care s-a vaccinat împotriva Covid-19

Cine este primul român care s-a vaccinat anti-Covid-19?

Mihaela Anghel este primul român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Campania de vaccinare a început la Institutul „Matei Balș” din București. Acolo Mihaela Anghel lucrează de patru ani ca asistent medical, conform Digi24.

Tânăra asistentă are doar 26 de ani și mărturisește că a ales să lucreze în sistemul medical atunci când era doar un copil, mai exact atunci când a fost operată de apendicită, potrivit Mediafax. Mihaela s-a născut în Dâmbovița iar în prezent locuiește la 30 de kilometri de București și zilnic face naveta pentru a veni la serviciu.

„Aveam în jur de 8 – 9 ani, dar de atunci am zis «gata, asta e meseria mea şi nu o să o schimb». Şi am ajuns aici. Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a declarat Mihaela Anghel, pentru Aleph News.

Institutul Național „Matei Balş” din București este cel care a primit primele cazuri de coronavirus de la noi din țară. Ei bine, Mihaela Anghel este una din asistentele românce care a luat contact cu primul pacient din România infectat cu coronavirus.

Mihaela Anghel este recunoscătoare pentru ceea ce face și este fericită pentru alegerea pe care a făcut-o în viață. Aceasta spune că nu s-ar vedea niciodată făcând altceva. În cadrul unui interviu acordat pentru Aleph News Mihaela Anghel a povestit și din experiențele pe care le-a trăit în spital de când lucrează ca asitentă.

Asistena povestește că cel mai greu îi este atunci când ia contact cu pacienți tineri. Mihaela explică faptul că are grijă să nu se degradeze emoțional și încearcă să-și mențină în continuare puterile pentru a trata în continuare pacienți care au nevoie de ajutor pentru a se vindeca.

„Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii”, spune asistenta de la „Balș”.

Mihaela Anghel a mai mărturisit că perioada pe care a traversat-o în ultimul an a fost foarte dificilă și-și exprimă speranța ca oamenii să se vaccineze pentru că numai așa se poate pune capăt pandemiei de coronavirus.

„Eu aşa cred. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, a mai spus Mihaela Anghel.