in

Premierul României, despre vaccinul anti-Covid: Este un moment extrem de important

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit despre campania de vaccinare anti-Covid-19.

Premierul României, despre vaccinul anti-Covid: Este un moment extrem de important

Astăzi au sosit primele doze de vaccin la Institutul Cantacuzino din Capitală. A fost prezent și noul premier al României, Florin Cîțu, care a declarat că acest moment este unul pe care îl așteptăm de un an de zile. De asemenea, liberalul a transmis aprecieri către cei care au lucrat în prima zi de Crăciun pentru a aduce în țară prima tranșă a vaccinului anti-Covid-19.

„Campania de vaccinare începe în același timp în România ca în Europa. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile”, a spus Florin Cîțu.

Premierul vorbește despre vaccinul anti-Covid

Premierul este de părere că dezvoltarea vaccinului într-un timp atât de scurt va ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus într-o perioadă cât mai scurtă. De asemenea, el a precizat că anumite măsuri sanitare vor trebui respectate în continuare, însă vaccinul va ajuta la eradicarea virusului.

Premierul României, despre vaccinul anti-Covid: Este un moment extrem de important

Mai mult, liberalul a anunțat că după Crăciun, în România vor fi aduse alte 144.000 de doze de vaccin. El a mai spus că România va primi în jur de 10 milioane de doze de vaccin.

„Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie. OUG 63 va fi completată pentru a continua și cu campania mass media pentru campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit”, a completat Florin Cîțu.

Un gram de speranță

De un an de zile trecem cu toții prin clipe extrem de grele și obositoare. Autoritățile se luptă cu un inamic invizibil, SARS-CoV-2, însă fără un vaccin nu există nicio șansă de a scăpa de pandemia de coronavirus.

În februarie 2020 a fost descoperit primul caz de coronavirus în România la un băiat din Gorj. El luase virusul de la un bătrân. De atunci și până în prezent România a înregistrat extrem de multe cazuri de infectare, România ajungând la un număr de peste 600.000 de îmbolnăviri și aproape 15.000 de decese.