Recent în Spania au fost identificate primele cazuri de infectări cu noua tulpină de coronavirus provenită din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Primii pacienți au fost depistați în capitala Madrid, conform Guvernului regional, citat de AFP.

Antonio Zapatero, un reprezentant al serviciilor sanitare din regiunea Madridului, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că cele patru cazuri diagnosticate au fost ale unor persoane care au sosit recent din Regatul Unit, acolo unde a apărut această mutație a coronavirusului.

În total, de la începutul epidemiei de coronavirus pe teritoriul Spaniei și până în prezent au fost înregistrate 1,869,610 de cazuri de contaminări cu acest virus. Bilanțul deceselor arată 49,824 de cazuri de peroane care au murit în urma infecției cu coronavirus.

Primele cazuri de infectare cu noua tulpină de Covid-19, depistate chiar în Capitală!

Noua mutație de SARS-Cov-2

Noua mutație de SARS-Cov-2 a fost descoperită inițial în Regatul unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și s-a răspândit rapid în mai multe state europene. Recent au fost identificate primele cazuri de infectări în Suedia, Franța și Germania, în ciuda restricțiilor de circulație cu Regatul Unit impuse de majoritatea statelor.

În majoritatea statelor, cele mai multe diagnosticări cu noua mutație au fost înregistrate în cazul unor cetățeni străini care au călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii. Conform specialiștilor care au analizat noua tulpină, se pare că aceasta nu este mai periculoasă însă este mult mai ușor transmisibilă, ceea ce ar putea conduce la o explozie a numărului de infectări.

Acest lucru s-a întâmplat în Regatul Unit al marii Britanii și al Irlandei de Nord, unde numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut alarmant de mult la două săptămâni de la indentificarea acestei mutații noi de Covid-19. Situația îngrijorătoare din acest stat a determinat autoritățile să impună măsuri restrictive mult mai dure și să instituie lockdown-ul în anumite regiuni.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor