in

PSD anunță un dezastru total pentru români! Noul Guvern vrea să înghețe salariul minim

PSD anunță un dezastru total pentru români! Conform social-democraților, noul Guvern ar urma să înghețe salariul minim.

Noul premier a vorbit despre vaccinul anti-Covid! Se va vaccina Florin Cîțu?

Partidul Social Democrat a postat pe Facebook un mesaj în care susține că sindicaliștii spun că noul Guvern intenționează să înghețe salariul minim. PSD lansează și un atac extrem de dur la adresa posibilului viitor premier al României, Florin Cîțu, pe care îl numește „groparul economiei românești”.

Social-democrații îi aduc aminte lui Florin Cîțu că în urmă cu șase ani spunea că salariul minim este o măsură anti-socială și distructivă pentru economia României.

PSD anunță un dezastru total pentru economie

„Dacă va lua o astfel de decizie, noul guvern își va începe mandatul cu o mare #înșelăciune”, scrie PSD pe Facebook.

De asemenea, partidul condus de Marcel Ciolacu spune că votanții USR-PLUS, cărora li s-au promis taxe zero pe salariul minim, vor fi cei mai păcăliți de noul Guvern. Social-democrații susțin că în loc de prosperitate, românii primesc austeritate.

„Inflația galopantă va diminua dramatic puterea de cumpărare a celor cu salariul înghețat!”-PSD.

Totodată, social-democrații lansează și un avertisment dur la adresa noii coaliții. Mai exact, ei spun că decizia înghețării salariului minim este catastrofală.

PSD anunță un dezastru total pentru români! Noul Guvern vrea să înghețe salariul minim

„Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie. Banii vor fi ținuți la saltea, consumul se va reduce, produsele nu vor mai fi cumpărate, iar producătorii vor trebui să taie salariile sau locurile de muncă pentru a evita falimentul! Vom intra într-un cerc fără sfârșit al austerității! Nu vă jucați cu focul! Nu vă jucați cu soarta acestui popor!”, mai transmite PSD.

Zile de foc în politica românească

Odată cu rezultatele alegerilor parlamentare, unde PSD-ul a ieșit învingător, partidele de centru-dreapta au decis să facă o coaliție pentru a-i băga pe social-democrați în opoziție. Noua coaliție este formată din PNL, USR-PLUS și UDMR. Două săptămâni au purtat negocieri la sânge pentru cele mai mari numiri din funcțiile cheie ale țării, cum ar fi prim-ministrul, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului.

Într-un final, partidele din coaliție au ajuns la un numitor comun, însă PSD susține că acestea nu au de gând să facă ceea ce au promis. Cu toate acestea, atât partidele de centru-dreapta, cât și PSD-ul, se ceartă pe Facebook în timp ce România și românii încă se luptă pentru combaterea pandemiei de coronavirus.