in

Restricții și mai dure în tot județul Ilfov: Se impune scenariul roșu

Tot județul Ilfov intră în scenariul roșu din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus.

Alexandru Rafila, informații importante despre administrarea vaccinului anti-Covid! Ce trebuie să facă dacă ai fost deja infectat

Rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată din ultimele 14 zile, a ajuns la nivelul județului Ilfov la peste 3 la mia de locuitori.

Din cauza incidenței crescute a numărului de cazuri de coronavirus autorotățile locale au decis impunerea de măsuri restrictive la nivelul întregului județ Ilfov.

Astfel, începând de luni, de la ora 20.00, în județul Ilfov se impune scenariul roșu care cuprinde un set mai larg de reguli, restricții și măsuri.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov vine după ce mai multe localități din județ au fost deja plasate în carantină. În total este vorba despre șapte comune și patru orașe pentru care autoritățile locale județene au decis impunerea măsurii carantinei.

Prin scernariul roșu sunt impuse mai multe măsuri restrictive și reguli stricte de protecție cum ar fi închiderea restaurantelor în interior, închiderea cinematografelor, a sălilor de spectacole și a spațiilor în care se defășoară jocuri de noroc.

Incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este a fost de 8,13/1000 locuitori, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis că începând de luni, ora 20.00, pentru următoarele după săptămâni, să fie impuse următoarele reguli:

Se interzice activitatea cu publicul pentru operatoriie conomici de tipul restaurantelor și cafenelelor dacă este vorba despre spații închise, respectiv despre interiorul clădirilor.

Singurele restaurante și cafenele care vor rămâne deschise în interior sunt cele amplasate în interiorul hotelurilor, dar acestea vor putea fi folosite exclusiv de către clienții unității de cazare.

De asemenea, se interzicea activitatea caselor de pariuri și a sălilor de jocuri de noroc.

Se interzic spectacolele și se suspendă activitatea din cinematografe.

Carantină pentru 11 localități din Ilfov

Decizia plasării județului Ilfov în scenariul roșu vine la scurtă vreme după ce autoritățile au dispus carantinarea a 11 localități.

În șapte comune și patru orașe se impun măsuri similare ca în timpul stării de urgență, conform Digi24. Cea mai puternic resimțită măsură este interzicerea deplasărilor cu excepția celor bazate pe un motiv bine întemeiat care pot fi făcute doar în baza declarației pe propria răspundere.

Comuneșe și orașele din Ilfov care se află în carantină sunt: comuna Ciorogârla, comuna Berceni, comuna Clinceni, orașul Bragadiru, comuna Chiajna, comuna Corbeanca,  comuna Dobroești, orașul Măgurele, comuna Mogoșoaia, orașul Otopeni și orașul Popești-Leordeni.

Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 23.11.2020
Incidența cazurilor de Covid-19 pe județe 23.11.2020