Partidele PNL, USR PLUS și UDMR, cele din care este format noul Guvern Cîțu, au publicat programul de guvernare. Astfel, una dintre prevederile documentului este aceea de a se forma o comisie specială în Parlament  care să se ocupe strict de identificarea și rezolvarea inechităților din sistemul pensii. Totodată, pensiile speciale sunt vizate de această măsură.

„Crearea unei comisii speciale parlamentare pentru identificarea și rezolvarea inechităților din tot sistemul de pensii. Totodată vom proroga cu un an a pensiile speciale pentru primari”, se arată în programul de guvernare.

Noul Guvern va face schimbări radicale, comparativ cu ceea ce își dorea fostul premier, Ludovic Orban. La acest capitol, liberalul voia să emită un act normativ prin care prevedea ca pensiile speciale ale mai multor categorii de funcționari publici să fie amânate. Orban spunea că el consideră ca orice om care deține o funcție publică, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să aibă un venit decent.

Schimbări radicale pentru români

Ludovic Orban era de părere că oricum parlamentarii, miniștrii, primarii și președinții de consilii județene au beneficiat de majorarea indemnizațiilor. Din acest motiv, liberalul considera că aceștia vor avea pensia mare, motiv pentru care nu mai au nevoie și de pensie specială.

Schimbări uriașe pentru români! Noul Guvern Cîțu va umbla la pensii

Conform acestuia, pensiile speciale nu pot fi eliminate printr-un OUG, fiindcă deja este un proiect în dezbaterea Parlamentului.

„Nu poţi să adopţi o ordonanţă de urgenţă când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituţional. Asta este o aberaţie. Cine a spus aşa ceva trebuie să citească Constituţia, să citească toată cazuistica Curţii Constituţionale”, a subliniat premierul.

Noul Guvern Cîțu va ține cont de explicațiile lui Ludovic Orban. Noul premier, Florin Cîțu, care a fost și ministru de Finanțe, spune că principalul său scop este de a dezvolta România. El a spus că este conștient de faptul că românii își doresc o viață cât mai bună și a anunțat că va face tot posibilul să își îndeplinească obiectivele.