in

Se autorizează un nou vaccin anti-Covid? Care din seruri este mai avantajos

În curând Regatul Unit ar putea autoriza un nou vaccin anti-coronavirus, respectiv pe cel dezvoltat de AstraZeneca.

Se autorizează un nou vaccin anti-Covid? Care din seruri este mai avantajos

În plină campanie de imunizare a populației, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord se pregătește să autorizeze un nou vaccin anti-coronavirus. Vaccinarea cetățenilor britanici se face în momentul de față cu serul produs de Pfizer și BioNTech.

Regatul Unit al Marii Britanii ar putea autoriza în curând și vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford. La fel ca și în cazul celui dezvoltat de Pfizer și BioNTech, vaccinul anti-Covid al celor de la AstraZeneca și Universitatea Oxford va fi administrat în două doze diferite la un interval de timp.

Managerul companiei farmaceutice AstraZeneca dă asigurări că vaccinul anti-Covid făcut de acest producător este la fel de sigur și de eficient ca cel dezvoltat de Pfizer și Moderna. Serul produs de Moderna se utilizează deja în campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii. Pe de altă parte, majoritatea statelor care au demarat deja campanii de imunizare folosesc serul de la Pfizer și BioNTech.

Se autorizează un nou vaccin anti-Covid? Care din seruri este mai avantajos

Avantajele vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca

Se pare că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca este mai avanatajos față de celelalte din punct de vedere al costurilot. De asemenea, serul dezvoltat de această companie farmaceutică nu are nevoie de condiții speciale de depozitare ca cel de la Pfizer și BioNTech de exemplu, care-și pierde din proprietăți dacă nu este menținut la o temperatură constantă de -75 de grade celsius.

În comparație cu celelalte companii farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri anti-Covid, eficiența serului produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a avut o eficiență destul de scăzută. În urma etapei a treia a testelor clinice s-a dovedit că eficacitatea acestui vaccin este de doar 62% în timp ce vaccinurile dezvoltate de companiile concurente aveau o eficiență de peste 95%.

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, prima țară care a autorizat folosirea vaccinului Covid-19 și a demarat campania de vaccinare, a rezervat deja 100 de milioande de doze de vaccin produs de AstraZeneca.