in

Se relaxează restricțiile după aproape o lună de carantină!

După aproape o lună de carantină se relaxează restricțiile.

Noua tulpină a Covid-19 a pus pe jar toată planeta! Ajută vaccinurile împotriva acesteia?

După aproape o lună de carantină încep să fie observate primele efecte ale restricțiilor dure impuse de autorități. Franța a anunțat că va relaxa măsurile restrictive.

Primele efecte ale măsurilor dure impuse în Franța se fac abia acum resimțițe. După aproape o lună în care francezii au stat izolați în case, autoritățile anunță că numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus scade și urmează să fie ridicate restricțiile.

Scade numărul îmbolnăvirilor

Valul doi al pandemiei a lovit puternic Franța. La începutul lunii noiembrie, Franța înregistra zilnic câte 60.000 de contaminări cu noul coronavirus.

Măsurile stricte impuse de autorități au făcut ca numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus înregistrate zilnic să scadă considerabil. Acum Franța a ajuns la un platou al cazurilor de infectări de 12.450 de diagnosticări zilnice.

Ridicarea restricțiilor este așteptată de toată populația Franței. Mai multe servicii care au fost suspendate în această perioadă își vor relua acum cursul normal al activităților.

Conform Agerpres, odată cu ridicarea restricțiilor se vor redeschide magazinele cu produse neesențiale, precum magazinele de haine.

Restricțiile nu se ridică însă în totalitate. Cetățenilor le este permis să părăsească locuința câte trei ore pe zi. Francezii au astfel timp la dispoziție pentru a face sport, pentru a se plimba sau pentru a-și petrece așa cum vor timpul liber.

Anumite măsuri restrictive se vor menține în continuare. Spre exemplu, restaurantele, terasele, barurile, precum și sălile de evenimente vor rămâne deocamdată închise.

Și în ceea ce privește deplasările restricțiile vor fi parțial ridicate. Francezilor le va fi permis să părăsească locuința la o distanță de maxim 20km față de casă.

Pe timpul restricțiilor dure, francezilor le era permis să părăsească locuința doar o oră pe zi și nu mai departe de un kilometru față de casă.

De la începutul pandemiei, în Franța au fost înregistrate 2,196,119 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 51,914 de decese.