Chiar dacă la începutul pandemiei a avut o abordare complet diferită, în prezent în Suedia rata de infectare cu Covid-19 este mai mare decât Franța și Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Rata de infectare în creștere în Suedia

Autoritățile suedeze au evitat să impună carantina națională și au ales o abordare a „imunității turmei” față de pandemie. De asemenea, internările în spital pentru pacienții cu coronavirus s-au dublat aproape în fiecare săptămână în Suedia. Iar țara a ajuns să înregistreze 208.295 de cazuri și 6.406 de decese de la începutul pandemie de coronavirus.

Și deși numărul de cazuri și de decese este mult mai mic decât în ​​Marea Britanie, Spania și Franța, rata de infectare pe cap de locuitor din Suedia a depășit cu mult toate cele trei țări. Vineri, Suedia a raportat 393 de cazuri de Covid-19 la un milion de locuitori, în timp ce Marea Britanie și Franța au confirmat 337 și respectiv 324.

Suedia are, de asemenea, o rată de infectare mult mai mare decât în Norvegia. Numărul total al cazurilor zilnice dublându-se într-o săptămână. De asemenea, numărul pacienților care ajung să fie internați în spitale a crescut mai repede decât în orice țară din Europa.

Potrivit The Sun, numărul persoanelor care ajung la terapie intensivă cu coronavirus se dublează în fiecare săptămână și este mult mai mare decât în ​​Austria și Slovacia. În aceste două țări numărul pacienților de la ATI se dublează la fiecare nouă zile.

Goran Hansson, șeful Academiei Regale de Științe din Suedia, a avertizat că situația din Suedia este „gravă” și că numărul de cazuri crește cu o „viteză accelerată”.

„Unitățile de terapie intensivă nu sunt încă la capacitatea maximă, dar aceste secții ar putea deveni pline în curând dacă tendința actuală nu va fi ruptă”.

 Situația se agravează în Suedia. Rata de infectare cu Covid-19 din țară este mai mare decât în Franța sau Marea Britanie
Foto: Getty Images/AFP

Autoritățile suedeze au impus anumite măsuri

Totuși, autoritățile sanitare suedeze au transmis că s-ar putea să se recomande purtarea măștilor în transportul public.

Karin Tegmark Wisell, șeful Agenției de Sănătate Publică din Stockholm, a adăugat: „Măștile de față nu ar trebui folosite ca scuză pentru a nu respecta distanța”.

Luni, fostul epidemiolog al statului a avertizat că țara a rămas nepregătită pentru un al doilea val de coronavirus din cauza „gândirii dorite” de către expertul său în virusuri. Annika Linde a spus că Anders Tegnell a greșit când a prezis că „imunitatea turmei” acumulată în timpul verii va proteja țara când va veni iarna.

După ce numărul de cazuri a ajuns să crească destul de rapid, premierul Suediei, Stefan Lofven a anunțat că oamenii nu se pot întâlni într-un grup mai mare de opt persoane. Și le-a recomandat suedezilor să evite, de asemenea, să meargă la sălile de sport și biblioteci și să anuleze orice petrecere pe care au planificat-o.

„Aceasta este noua normă pentru întreaga societate”, a spus el. – O să se înrăutățească. Fă-ți datoria și asumă-ți responsabilitatea pentru oprirea răspândirii virusului.”