Ce descoperire a făcut un gropar dintr-un cimitir din Oradea

Un muncitor care săpa o groapă pentru înhumare a reușit să facă o descoperire neașteptată, care l-a făcut imediat să apeleze la autorități.

Acesta a solicitat de urgență o echipă de pirotehniști din cadrul ISU Crișana pentru a prelua ceea ce părea a fi o bombă. Specialiștii ajunși la fața locului au putut observa un obiect care datează din cel de-al Doilea Război Mondial, având calibrul de 60 de mm și fiind încă funcțională.

Conform declarațiilor maiorului Camelia Roșca, citată de ebihoreanul.ro, pompierii militari au identificat, ridicat, transportat și depozitat bomba găsită în cimitirul din Oradea, proiectilul aflându-se în prezent în siguranță. Acesta va fi distrus ulterior, în mod controlat de către o echipă pirotehnică.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor reaminteşte persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste, a declarat purtărorul de cuvânt conform sursei citate.

Surpriză totală pentru un gropar dintr-un cimitir din Oradea. Ce a găsit în timp ce săpa l-a făcut să sune direct la 112

Bombă găsită pe marginea drumului, în județul Sibiu

În urmă cu doar câteva luni, o altă echipă de pirotehniști era solicitată pe drumul județean 106 din județul Sibiu pentru a prelua un proiectil periculos, conform mediafax.ro. O bombă cu aruncător era descoperită de către un cetățean pe marginea drumului, acesta sunând de urgență la 112 pentru a solicita ajutorul specialiștilor. Se pare că bomba era un aruncător de calibrul 82 mm, care prezenta încă focosul activ, în ciuda stării vizibile de degradare.

Pirotehniștii din cadrul ISU Căpitan Dumitru Croitoru au identificat, ridicat, transportat și ulterior distrus proiectilul în condiții de siguranță. De asemenea, reprezentanții ISU Sibiu au recomandat populației să apeleze de urgență la 112 în situația în care găsesc astfel de proiectile. Totodată, este important ca acestea să nu fie atinse, păstrându-se distanța față de ele pentru a nu își pune viața în pericol. Respectarea cu strictețe a măsurilor este extrem de importantă într-o astfel de situație.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor