in

Țara care a furat startul campaniei de vaccinare anti-Covid din Europa

Această țară vecină României a început campania de vaccinare sâmbătă

Anunț important! Următoarea tranșă de vaccinuri anti-Covid pentru România întârzie

O țară din vecinătatea României a început cu o zi mai devreme campania de imunizare anti-coronavirus. Este vorba despre Ungaria care a început vaccinarea sâmbătă, cu o zi mai devreme față de țara noastră.

Ungaria a început de sâmbătă vaccinarea personalului medical implicat în lupta cu noul coronavirus. Serul folosit în campania Ungariei este cel ce va fi folosit și în România și în restul statelor europene, respectiv cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

La nivel european s-a decis ca în semn de solidaritate campania de vaccinare să înceapă în aceeași zi în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE). Ungaria însă a furat startul cu o zi, conform Agerpres, și Reuters.

Țara care a furat startul campaniei de vaccinare anti-Covid din Europa

Primul transport de vaccinuri anti-coronavirus a ajuns în Ungaria sâmbătă dimineață, iar în aceeași zi a și fost prima persoană vaccinată. La fel ca în celelalte state, Ungaria a primit o cantitate simbolică de 9.714 doze ce vor fi suficiente pentru vaccinarea a 4.875 de persoane.

Camionul încărcat cu vaccinuri a ajuns sub escorta poliției, la Budapesta, la Spitalul Central Del-Pest. Acesta este principalul centru în care se vor vaccina anti-covid cetățenii. Dozele au mai fost distribuite și la un alt spital mare din capitala Ungariei.

Campania de vaccinare în Europa

Duminică, 27 decembrie, campania de vaccinare anti-coronavirus ar urma să înceapă în majoritatea statelor europene, inclusiv în România. Țara noastră a primit o cantitate similară de vaccinuri cu cea pe care a primit-o și Ungaria, respectiv de 10.000 de doze, cantitate simbolică distribuită de Uniunea Europeană ce va fi suficientă pentru imunizarea a 5.000 de persoane.

Primele persoane din România care se vor vaccina sunt cadrele medicale implicate în lupta împortiva epidemiei care iau zilnic contact cu pacienți infectați cu coronavirus. În a doua etapă a vaccinării vor fi incluse persoanele din categoriile vulnerabile. Abia la sfârșitul primăverii vaccinul ar urma să ajungă și la celelalte categorii de persoane.