Până ca efectele campaniei de vaccinare să se facă resimțite Austria a luat hotărârea să înăsprească restricțiile anti-pandemie chiar înainte de Anul Nou. De sâmbătă pe teritoriul acestei țări va fi instituit un al treilea lockdown la nivel național.

Conform DPA și Agerpres, măsurile restrictive vin după o ușoară relaxare care a avut loc cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Noile reguli sunt instituite ca măsură preventivă la un viitor val trei al pandemiei care ar putea avea loc la începutul anului 2021.

Țara europeană care a înăsprit restricțiile chiar înainte de Anul Nou

Austria a primit sâmbătă, la fel ca celelalte state europene, o cantitate simbolică de 10.000 de doze de vaccinuri anti-Covid de la Pfizer/BioNTech. Transportul a plecat din Belgia, a trecut prin Germania și a ajuns într-un final și în Austria. Țara a început oficial campania de vaccinare duminică, cu imunizarea persoanelor vârstnice care locuiesc în cămine pentru bătrâni.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz și-a exprimat îngrijorările legate de un al treilea val al pandemiei de coronavirus și de efectele pe care acesta le-ar putea avea. Conform acestuia, impactul valului trei ar putea avea loc înainte de apariția efectelor campaniei de imunizare din Europa. Cancelarul Austriei s-a arătat însă încrezător că lucrurile ar putea reveni la normal în vara anului 2021.

„Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi”, a spus el pentru postul ORF.

Noi restricții în Austria înainte de Anul Nou

Toate magazinele din Austria, cu excepția celor în care se comercializare alimente și cu excepția farmaciilor, vor fi închise până la jumătatea lunii ianuarie, respectiv până pe 17 ianuarie 2021. De asemenea, s eva suspenda activitatea și în saloanele de cosmetică.

În ceea ce privește libertatea de mișcare, cetățenilor Austriei le va fi interzis să se întâlnească cu prietenii, cu familia sau cu vecinii. De asemenea, cetățenii nu vor mai avea voie să iasă din case decât în baza unor motive bine întemeiate.

Stațiunile din Austria care pe perioada iernii atrag o mulțime de turiști din întreaga Europă au rămas deschise dar cu respectarea unor reguli stricte de protecție.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor