in

Tragedia de la Piatra-Neamț, la un pas să se repete. O priză a luat foc într-un spital din Târgu-Mureș

Spitalul Medical III din Târgu Mureș a fost la un pas de tragedie, la fel ca cea petrecută în urmă cu o lună la Spitalul Clinic de Urgență Piatra-Neamț.

pompieri

Mai exact, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Medical III din Târgu-Mureș a luat foc o priză.

Din fericire, angajații unității sanitare au apucat să stingă focul înainte de a se transforma într-o tragedie, așa cum s-a întâmplat în urmă cu o lună la Piatra-Neamț.

Incendiul a izbucnit la o priză din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Medicală III.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), o priză a luat foc, într-un salon în care se aflau șase pacienți.

Nu a fost nevoie de evacuarea acestora, din moment ce focul a fost stins imediat. Doar pacientul care se afla lângă priză a fost mutat.

Conform sursei citate, ar fi fost vorba despre un simplu circuit.

Tragedia din Piatra-Neamț, la un pas să se repete

Pe 14 noiembrie, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a izbucnit un incendiu foarte grav, în urma căruia 10 pacienți infectați cu Covid-19 au murit pe loc.

Alți șase pacienți au fost grav afectați de incendiu și transferați la Iași. Dintre aceștia, a mai supraviețuit doar un pacient.

Tragedia de la Piatra-Neamț, la un pas să se repete. O priză a luat foc într-un spital din Târgu-Mureș
Tragedia de la Piatra-Neamț, la un pas să se repete. O priză a luat foc într-un spital din Târgu-Mureș

Medicul care era de gardă în acea noapte, Cătălin Denciu, a intrat în flăcări să salveze asistentele și pacienții. Acesta a suferit arsuri pe o mare parte din suprafața corporală.

În acea seară el a fost transferat la Spitalul de Urgență „Floreasca” din București și ulterior, atunci când medicii au stabilit că starea sa de sănătate îi permite să fie transferat, Denciu a fost trimis la un spital militar din Bruxelles.

Secțiile ATI nu mai fac față

Totul se întâmplă din cauza faptului că secțiile de terapie intensivă sunt foarte aglomerate din cauza multor cazuri grave de coronavirus, dar și din cauza faptului că sistemul sanitar din România trebuie schimbat din temelii.

În toată această perioadă, au apărut imagini dezastroase, cu pacienți lăsați dezbrăcați pe holuri, în frig, pacienți ținuți afară, în corturi, și multe alte nereguli care nu ar trebui să aibă loc într-o țară europeană în anul 2020.