În luna ianuarie este posibil să ne confruntăm cu cea mai complicată perioadă a pandemiei de coronavirus de până în prezent. Șeful Institului de Boli Infecțioase din Statele Unite ale Americii, Anthony Fauci, a lansat un avetisment în acest sens.

Pentru perioada sărbătorilor majoritatea statelor din toată lumea au întocmit un set de reguli speciale având în vedere că de Crăciun și de Revelion oamenii sărbătoresc împreună. Acest lucru nu s-a întâmplat în toate statele, iar un exemplu de acest gen este chiar România, unde autoritățile au mers doar pe bază de recomandări.

Chiar și așa, în ciuda restricțiilor impuse la nivel național în anumite state, este puțin probabil ca cetățenii să respecte în toalitate recomandările sau regulile autorităților. Din acest motiv, în prima luna a anului viitor este posibil să ne confruntăm cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Conform specialistului din Statele Unite ale Americii, această perioadă a sărbătorilor ar putea duce la situația în care în luna ianuarie 2021 să traversăm cea mai complicată perioadă a pandemiei de Covid-19. Anthony Fauci a acordat un interviu pentru CNN în care a explicat efectele pe care le vom resimți în perioada următoare.

„Motivul pentru care sunt îngrijorat şi care îi îngrijorează şi pe colegii mei din domeniul sănătăţii publice este că, foarte probabil, vom asista la o creştere rapidă a cazurilor după Crăciun şi Anul Nou. După cum am mai spus, ar fi un val care vine peste alt val. Dacă vă uitaţi la grafice, evoluţia cazurilor de la sfârșitul toamnei şi începutul iernii este cu adevărat îngrijorătoare”, spune expertul american.

Expertul american și-a exprimat îngrijorarea legată de faptul că la începutul lunii ianuarie ne vom confrunta cu un val trei al pandemiei care se suprapune peste valul doi. Președintele ales al Statelor Unite ale Americii este de părere că următoarele zile vor fi „cele mai negre zile ale pandemiei de coronavirus”.

Epidemia de coronavirus în Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii au fost puternic afectate de valul doi al pandemiei de coronavirus. Apogeul a fost înregistrat în luna decembrie, când în SUA au fost raportate 63.000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, acesta fiind și cel mai sumbru bilanț de la începutul epidemiei în acest stat.

În total, de la debutul pandemiei și până în prezent SUA a înregistrat peste 18,9 milioane de îmbolnăviri și peste 331.000 de decese asociate bolii.

Urmează apogeul pandemiei! Avertismentul specialiștilor