Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că majoritatea companiilor municipale înființate de fostul edil, Gabriela Firea, vor fi desființate.

Totuși, edilul susține că angajații acestora nu își vor pierde locurile de muncă, ci vor fi transferați către administrație. Însă, spune primarul, nu asta va fi și soarta șefilor acestor companii.

Urmează concedieri în masă

Nicușor Dan a anunțat marți seară că cele mai multe dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea vor dispărea. Vor rămâne doar Societatea de Transport București (STB) și Termoenergetica, plus Energetica. Totuși, precizează edilul, angajații acestor companii care vor fi desființate nu vor fi concediați, ei vor fi duși către administrație.

 „Nu și managementul, care e total defectuos”, a adăugat primarul general.

Întrebat ce fac managerii și dacă rămân fără joburi, edilul a spus prompt: „Asta-i viața, da!”.

El a spus că aceste companii municipale speră să fie desființate foarte curând, însă este o decizie ce ține de Consiliul General al Municipiului București.

 „Eu sper ca foarte curând, noua majoritate din Consiliul General să numească noile Adunări Generale, care să numească noile Consilii de Administrație, cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele și bineînțeles, acolo unde sunt colective importante de oameni și valoroase, să le aducă către Administrație”, a spus primarul general al Capitalei la Digi24.

Urmează concedieri în masă la Primăria Capitalei! Nicușor Dan a făcut marele anunț: cine va rămâne fără job

Gabriela Firea și-a pierdut scaunul de la PMB

Social-democrata Gabriela Firea și-a pierdut, la alegerile locale din toamnă, scaunul de primar general al Capitalei.

După multe contestații depuse de social-democrați, Nicușor Dan a reușit să fie învestit în funcție.

El susține că a descoperit o grămadă de nereguli în cadrul Primăriei lăsate de Gabriela Firea.

Una dintre cele mai mari probleme din București este faptul că suntem în iarnă, iar locuitorii Capitalei nu au apă caldă și căldură. Nicușor Dan a precizat că PMB încearcă să repare cât mai repede avariile, însă țevile se vor schimba în ani de zile. Mai mult, edilul spune că Gabriela Firea nu a investit absolut niciun ban în infrastructura rețelelor de termoficare.