in

Vaccinul anti-Covid ajunge în România chiar în prima zi de Crăciun! Vor fi evenimente mari în țară

În prima zi de Crăciun se întâmplă lucruri bune pentru români! Ajung în țară primele doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Șeful DSU, anunț de ultimă oră despre restricțiile de sărbători

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că prima tranșă de vaccinuri anti-Covid va ajunge mâine în țară pe la Vama Nădlac 2, în jurul prânzului.

Conform sursei citate, vaccinul creat de companiile Pfizer/BioNTech va ajunge la noi în țară fix în prima zi din Zilele europene ale vaccinării. Aceste Zile au loc în perioada 25-27 decembrie.

Autoritățile vor organiza acțiuni legate de acest eveniment în Capitală și în toate regiunile țării. Aceste activități au rolul de a marca începutul campaniei de vaccinare împotriva virusului care ne-a schimbat total viața.

Vaccinul anti-COVID ajunge în România

Acțiunile respective vor începe fix în prima zi de Crăciun, odată cu intrarea în țară a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului. Sursa citată mai precizează că acestea vor ajunge în jurul orei 12:00.

A doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, vaccinurile vor fi duse la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aici a fost desemnat Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Cele 10.000 de doze vor ajunge la centru în jurul orei 07:00.

Vaccinul anti-Covid ajunge în România chiar în prima zi de Crăciun! Vor fi evenimente mari în țară

Pe 27 decembrie va începe vaccinarea în toate cele zece unități sanitare de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Prima tranșă este simbolică

Această primă tranșă de 10.000 de vaccinuri este una simbolică, a declarat președintele Klaus Iohannis. Procesul de aducere în țară a altor tranșe de vaccinuri va fi demarat imediat după Crăciun.

Vaccinul pentru coronavirus a fost cel mai așteptat anul acesta. El a fost creat în timp record, motiv pentru care românii se tem să se vaccineze. Pe rețelele de socializare au fost postate sute de mesaje în care românii susțin că nu vor să fie cobaii celor care au creat vaccinul.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că vaccinul este sigur și că viața românilor nu este pusă în pericol. Pentru a scăpa de pandemie, trebuie să se vaccineze în jur de 70% din populație. Și el a vrut să se vaccineze pentru a da un exemplu pozitiv cetățenilor, însă a fost sfătuit să își aștepte rândul, pentru a nu genera speculații.