Este doliu în lumea jocurilor. Lin Qi, miliardarul care deține compania Yoozoo a murit recent. Se pare că acesta ar fi fost otrăvit cu un ceai.  Yoozoo este compania care a lansat pe piață jocul Game of Thrones. Decesul miliardarului chinez a fost pronunțat pe data de 25 decembrie, chiar în ziua de Crăciun, conform BBC.

Moarte suspectă

Poliția din Shanghai a pornit o anchetă în cazul miliardarului chinez în vârstă de doar 39 de ani. Principalul suspect pentru moartea acestuia ar fi unul din colegii săi. Miliardarul care a deține compania producătoare a jocului Game of Thrones a dat lovitura prin lansarea acestuia.

Compania Yoozoo s-a făcut remarcată în mod special prin lansarea acesti joc de strategie. Vestea tragică despre moartea lui Lin Qi a stârnit emoția angajaților săi care vineri s-au strâns la sediul companiei pentru a-l comemora pe magnatul chinez.

Averea sa netă se ridică la suma aproximativă de 6,8 miliarde de yuani, respectiv 1,3 miliarde de dolari.

Compania Yoozoo a fost fondată în anul 2009, iar Lin Qi a ocupat poziția de președinte și director executiv. Acesta a condus compania într-o perioadă în care industria de gaming nu era profitabilă, dar cu toate acestea s-a remarcat și a ajuns o vedetă a domeniului.

După vestea tragică reprezentanții comapniei Yoozoo au emis un comunicat de presă pe care l-au publicat pe blogul lui Lin Qi de pe Weibo. Postarea a adunat în total 290 de milioane de vizualizări și mii de comentarii.

Veste tragică pentru fanii Game of Thrones: A murit otrăvit!

Încă nu este clar motivul deceseului însă varianta pe care poliția chineză merge este cea a otrăvirii. Se pare că Lin Qi s-a internat în spital pentru că nu se simțea bine. Acesta acuza febră la momentul internării.

Poliția a reținut un suspect în cazul decesului lui Lin Qi. Este vorba despre șeful diviziei de producție video din Yoozoo, Xu Yao. Poțiunea folosită este de fapt o băutură fermentată asemănătoare cu ceaiul.