in

Vești bune! Începe campania de vaccinare anti-coronavirus

În Italia va începe în curând campania de vaccinare anti-coronavirus.

Povestea primului român care s-a vaccinat împotriva Covid-19

Vaccinul anti-coronavirus este aproape. Statele deja își pregătesc strategiile pe care le vor folosi în campania de vaccinare a populației.

Italia a anunțat că în curând va începe campania de vaccinare anti-coronavirus, asta în condițiile în care serul urmează să fie aprobat curând de către organismele europene.

Campania de vaccinare anti-coronavirus din Italia va începe anul viitor, a anunțat recent Guvernul. Statul din peninsula italică ar urma să achiziționeze 200 de milioane de doze de vaccin.

Ca în oricare stat în care s-a făcut o strategie de vaccinare, în primă fază în Italia vaccinul va fi administrat persoanelor care lucrează în sistemul sanitar și pacienților vulnerabili, următorii pe listă fiind vârstnicii.

Guvernul italian are în vedere să cumpere vaccinul anti-coronavirus de la mai mulți producătorui, condiția principală fiind ca serul să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza spune că, la începutul anului 2021, este posibil să fie demarată campania de vaccinare anti-coronavirus.

„În sfârşit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur… Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări”, a declarat miercuri, în Parlament, ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ministrul Sănătății din Italia susține că perioada în care va avea loc prima parte a campaniei de vaccinare anti-coronavirus va fi în sezonul cald, respectiv în primăvară și în vară.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus când ajunge vaccinul anti coronavrius
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus când ajunge vaccinul anti coronavrius

Situația epidemiei din Italia

Primele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus din Europa au apărut în Italia. Țara a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus de pe continentul european. Cazurile de îmbolnăviri au explodat în primăvară. La acea vreme autoritățile au impus un lockdown valabil în toată țara.

De la debutul pandemiei de coronavirus, în Italia au fost înregistrate 1,62 milioane de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 56.361 de decese în rândul pacienților infectați.

Reamintim că din punct de vedere al bilanțului deceselor, Italia este a doua cea mai afectată țară europeană, după Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus a afectat puternic și Italia. La începutul lunii trecute (noiembrie) au fost impuse măsuri dure pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Autoritățile au impus un lockdown parțial la începutul lunii noiembrie. Efectele restricțiilor stricte au început să se resimtă în urmă cu o săptămână, când a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăviri.