in

Vești bune pentru români! Este vorba despre creșterea pensiilor și a salariilor. Anunțul ministrului de Finanțe

Vești bune pentru români. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a vorbit despre o posibilă mărire a pensiilor și a salariilor.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a vorbit într-o conferință de presă despre creșterea salariilor.

El a spus că salariul minim pe economie va crește de abia anul viitor, fiindcă anul acesta a fost pus la pământ din cauza pandemiei de coronavirus.

Cîțu a declarat că salariile trebuie să crească cu productivitatea, iar în anii în care e criză economică, să nu fii penalizat.

„Va fi o creştere, nu stiu cu cât va creşte, dar va fi anul viitor. Trebuie să găsim acest echilibru, să nu omorâm companiile, dar să avem şi venituri mai mari”, a declarat Cîțu.

În 2021 vor crește salariile

Ministrul de Finanțe spune că anul acesta salariul net lunar a crescut și a ajuns la aproape 8% după 10 luni de zile.

„Cu criza economică, venitul mediu net lunar a crescut cu 8%. Trei ani la rand am avut cea mai mare inflatie europeană (2015 – 2017). Au fost efectele taxelor si a politicilor nenorocite, dezastruoase din România”, a declarat Cîţu.

Vor crește pensiile? Anunț de ultimă oră

De asemenea, ministrul a vorbit și despre creșterea pensiilor.

Liberalul a spus că Guvernul Orban mizează pe o creștere a punctului de pensie cu 4,8 la sută.

Ministrul de Finanțe spune că anul acesta liberalii au crescut punctul de pensie cu 177 de lei, care este cea mai mare creștere a valorii punctului de pensie.

El a atacat PSD-ul spunând că social-democrații nu au făcut niciodată aceste creșteri, pe când liberalii au făcut asta într-un an extrem de dificil.

Anul pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus a afectat grav economia tuturor țărilor din întreaga lume.

Din cauza stărilor de urgență și a lock-down-urilor, oamenii au stat în case, banii nu au mai circulat, motiv pentru care multe locuri de muncă au fost închise.

Companiile nu mai fac față plății salariilor, motiv pentru care au ajuns să concedieze oameni, fiindcă nu mai au cu ce să-i plătească.

Este un an greu, un an dificil, iar tot ce putem face este să așteptăm apariția unui vaccin anti-Covid pentru a ne recăpăta, cât de cât, viețile dinaintea pandemiei.