Astăzi a început campania de vaccinare în România, un moment istoric pentru țara noastră. Vlad Voiculescu spune că campania aceasta ne oferă speranță, însă este obligatoriu ca românii să fie precauți în continuare.

“Momentul este unul important, este unul de speranţă şi este unul care ar trebui să ne arate că putem învinge acest virus, dar că trebuie să fim în continuare precauţi, în continuare pentru următoarele şase luni cel puţin va trebui să fim precauţi şi personalul din spitale în continuare va fi în prima linie şi va trebui să lupte pentru pacienţi. Este esenţial să continuăm să fim precauţi”, spune ministrul.

Ministrul Sănătății: Campania se desfășoară conform planului

Potrivit oficialului din Guvernul Cîțu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară conform planului. El spune că este un succes real faptul că Uniunea Europeană, prin Comisia Europeană a reușit să încheie atât de repede aceste contracte cu furnizorii de vaccinuri.  Voiculescu spune că vaccinurile au ajuns în țară mai repede decât se aștepta.

Vești proaste pentru toți românii! Ministrul Sănătății a lansat bomba: Nu scăpăm de restricții în următoarele șase luni

Întrebat în cât timp se va imuniza 60-70% din populație, Voiculescu a spus că acest lucru va depinde de mai mulți factori, însă în acest moment totul este pregătit pentru ca oamenii să se vaccineze conform planului.

Încă șase luni de restricții

Inițial, vor fi vaccinate cadrele medicale din spitalele de boli infecțioase din țară. Ulterior, vine rândul persoanelor aflate în categoriile vulnerabile. Abia în primăvară vaccinul împotriva coronavirusului va ajunge la populația generală.

Vaccinul se va administra în două doze, una la distanță de 21 de zile față de cealaltă. Conform specialiștilor, nu există motive de îngrijorare, vaccinul fiind eficient și testat pe aproximativ 40.000 de oameni înainte de a fi omologat.  De asemenea, vaccinul nu este obligatoriu, însă specialiștii recomandă imunizarea a 60-70% din populație pentru a scăpa de pandemie.

Citeste si:

1. Ireal! Ea era în spital, gata să nască, iar iubitul o înșela cu mama ei. Ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație:
2. Stare de urgență de săptămâna asta? Anunțul care ZGUDUIE România din temelii!
3. Alexia Eram și Mario Fresh, la un pas de despărțire! Primele declarații ale vedetelor