După ce s-a spus că liderul rus Vladimir Putin suferă de Parkinson, au apărut noi informații potrivit cărora, acesta ar suferi de cancer.

Putin a avut chiar și o operație, potrivit surselor

Analistul politic Valery Solovei care a mai făcut și în trecut o serie de afirmații privind starea de sănătate a liderului rus, care au fost însă respinse, a revenit cu noi declarații, potrivit The Sun.

Potrivit acestuia Putin intenționează să-și anunțe retragerea de la Kremlin la începutul anului nou. Iar în locul său intenționează să-și numească fiica. De asemenea, Solovei a redus zvonurile potrivit cărora Putin ar suferi de Parkinson. Însă a dezvăluit că are informații potrivit cărora președintele a fost tratat pentru cancer. El susține că are surse de la Kremlin „în epicentrul luării deciziilor”.

„Dacă cineva este interesat de diagnosticul exact, nu sunt medic și nu am niciun drept etic de a dezvălui aceste probleme. Al doilea diagnostic este mult, mult mai periculos decât primul diagnostic numit, deoarece Parkinsonul nu amenință starea fizică, ci limitează doar aparițiile publice.Dar există un diagnostic fatal.”

Analistul a mai adăugat și că oamenii vor putea avea propriile concluzii în funcție de aceste informații.

„Pe baza acestor informații, oamenii vor putea face o concluzie despre orizontul său de viață, ceea ce nu ar necesita nici măcar o educație medicală de specialitate.”

Solovei a mai adăugat că Putin chiar a trecut printr-o operație în februarie și o altă sursă a afirmat că liderul rus a avut o intervenție pentru cancer abdominal.

Totuși, există destul de puține lacune în programul lui Vladimir Putin în perioada indicată. Însă din câte se pare, prima sa apariție de după presupusa operație a fost în momentul în care a mers să depună flori în locul memorial din St Petersburg, pe 19 februarie.

Vladimir Putin ar avea grave probleme de sănătate. Potrivit unor surse liderul de la Kremlin a fost supus unei intervenții chirurgicale!
Foto: AFP

Zvonurile privind starea de sănătate a acestuia continuă să apară

Solovei este politolog și istoric și fost șef al Departamentului de Relații Publice Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova, una dintre cele mai prestigioase universități din Rusia.
Acesta a renunțat la post anul trecut din cauza unor „motive politice”, după cum a afirmat.

Zvonurile privind starea de sănătate a lui Putin au început să devină din ce în ce mai numeroase după ce au apărut anumite documente în care se arăta că acesta ar vrea să devină senator pe viață, după retragerea sa de la președinție. Motiv pentru care mulți au început să susțină că acesta este un indiciu că sfârșitul domniei sale de 20 de ani s-ar putea apropia.

Iar speculațiile au continuat să apară, după ce liderul rus a suferit o criză de tuse în timpul unei apariții televizate. Putin avea o întâlnire cu oficialii pentru a discuta „problemele financiare acute” cauzate de coronavirus atunci când a suferit atacul de tuse.