Orice persoană care locuiește într-o casă cu fundație pe pământ și are, cel puțin, un petic de grădină, își dorește să cultive legumele preferate sau să planteze câțiva copaci fructiferi. Nu este o idee rea, ținând cont că majoritatea legumelor și fructelor sunt contaminate cu pesticide și nu mai sunt la fel de sigure pentru organismul uman.

Înainte de a te apuca să organizezi spațiul disponibil pentru a-ți face o grădină, aruncă un ochi pe sfaturile de mai jos și vorbește cu persoane care au trecut prin această etapă. Cu siguranță te vor ajuta să-ți faci o idee mai clară asupra subiectului și să iei decizii mai potrivite.

5 moduri prin care poți ajunge la grădina cu legume mult dorită

  1. Realizează o schiță a grădinii

Înainte de orice, trebuie să conștientizezi dimensiunile spațiului și să le pui în strânsă legătură cu dorințele și nevoile tale. Realizează o schiță a grădinii și împarte terenul astfel încât să te mulțumească și să îți ofere diverse opțiuni pentru plantare. În plus, ia în calcul ce legume îți dorești să plantezi, precum și care vor fi nevoile lor specifice când vor crește – vor avea nevoie de umbră, de mai multă lumină sau de mai multă umiditate.

  1.   Folosește ustensile profesioniste

Atunci când te apuci să-ți creezi propria grădină, este important să cunoști foarte bine calitatea solului, precum și modul în care îl vei îngriji. De cele mai multe ori, ustensilele potrivite, care nu doar că își fac treaba excepțional de bine, dar au și o rezistență puternică în timp, sunt profesionale și mult mai scumpe.

  1. Înconjoară grădina cu gard electric

A-ți împrejmui grădina cu un gard electric la sat nu este un moft, ci mai mult o necesitate. Cu cele mai potrivite accesorii pentru gard electric, îți vei proteja grădina de vaci, oi, capre, chiar și de căprioare sau mistreți, în funcție de zona în care te afli. La MagnetCenter.ro vei găsi cele mai bune produse și vei primi ajutor specializat în cazul în care consideri că nu stăpânești acest topic pentru grădina ta.

  1. Delimitează zonele din grădină

Chiar dacă ți se poate părea inutil la început, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci atunci când îți conturezi grădina este să pavezi potecile pe care știi că vei merge recurent. Pe lângă faptul că locul va avea un aspect mult mai îngrijit, pavajul te va ajuta să delimitezi zonele în care crești diverse legume și îți va fi mai ușor să ții sub observație loturile de pământ.

  1. Instalează un sistem de irigare

Modul în care alegi să uzi solul legumelor este extrem de important, deoarece pot ajuta la creșterea și dezvoltarea lor, ori pot duce chiar la uscarea. Tocmai de aceea, instalarea unui sistem de irigare este, pe termen lung, cea mai buna investitie – plantele vor primi suficiente apa, iar tu vei face economii. În schimb, dacă cumva ai o gradina mica, poți lua în calcul și udarea cu un simplu furtun.

În concluzie, chiar dacă entuziasmul este la cote maxime la început, încearcă să faci pași mici către realizarea întregului proiect, astfel încât să nu faci greșeli și să nu ai pierderi semnificative de bani. Citește, învață, mergi prin grădinile prietenilor și inspiră-te, apoi du-te la magazinele de specialitate și vezi ce îți pot oferi conform criteriilor tale bine definite.

Sursă foto: Unsplash.com.