in

Zeci de mii de angajați vor rămâne fără job-uri. O mare companie a făcut anunțul

Disney elimină de la anul zeci de mii de locuri de muncă.

Chestionar: Cât de multă încredere au românii în Parlament și în Guvern?
Chestionar: Cât de multă încredere au românii în Parlament și în Guvern?

Începând cu anul viitor compania Disney va elimina zeci de mii de locuri de muncă. Anunțul tragic pentru angajați vine la puțină vreme după ce compania a mai eliminat un val de posturi.

Compania Disney plănuiește să elimine circa 32.000 de locuri de muncă. Majoritatea job-urilor care vor fi eliminate sunt cele din parcurile de distracții care sunt răspândite în toată lumea.

Decizia ca zeci de mii de locuri să fie eliminate a fost luată de Disney din cauza efectelor pe care pandemia de coronavirus le-a produs.

Până la sfârşitul primului semestru din anul 2021 ar urma să fie deja eliminate peste 30.000 de locuri de muncă din parcurile de distracții ale companiei Disney, conform AFP.

Reducerea locurilor de muncă de la Disney vine după un alt val de posturi eliminate. În Statele Unite ale Americii s-a renunțat deja la 28.000 de job-uri. În luna septembrie a acestui an s-a făcut această reducere de locuri de muncă din cauza pandemiei de coronavirus și a efectelor ei. Din cauza restricțiilor impuse, parcurile de distracție ale Disney au trebuit să fie închise.

Până în octombrie 2020, compania Disney a oferit locuri de muncă în parcurile tematice de distracție pe care le deține pentru 155.000 de persoane.

sursa foto: Pixabay

 

Parcuri de distracție în toată lumea

Disney deține parcuri de distracție în toată lumea. Cel mai vizitat parc Disney este cel din statul american Florida, numit Disney World din Orlando.

Al doilea cel mai vizitat parc din lume este Disneyland California. Foarte vizitate de turiști sunt și parcurile de distracție ale Disney din Asia sau Paris.

Parcurile Disney din toată lumea adună anual zeci de milioane de turiști din toate colțurile globului.

„Disneyland-urile” sunt create de fondatorul Walt Disney. Ideea i-a venit gândindu-se că ar fi ideal să existe un loc în care adulții și copiii se pot distra împreună, la aceeași intensitate.

Parcurile de distracție Disneyland sunt create și gestionate de Walt Disney Parks and Resorts.