Zi trista! Doliu urias! Fosta prima doamna a murit!

Doña Lucia, văduva generalului Pinochet, a murit la vârsta de 99 de ani.

Lucia şi Pinochet, care s-au căsătorit în 1943, au avut cinci copii: Lucia, Augusto, Verónica, Marco Antonio şi Jacqueline.

Deces în Chile.  Doña Lucia, văduva generalului Pinochet. Vestea morţii a fost confirmată pe Twitter de nepoata ei, Karina Pinochet: „Lasă o amprentă imensă în inimile noastre. Şi-a dedicat viaţa slujirii chilenilor şi istoriei”.

Lucia Hiriart, văduva generalului chilian Augusto Pinochet, autorul loviturii de stat din Chile din 1973 împotriva preşedintelui de atunci – Salvador Allende, a murit astăzi la Santiago de Chile, la vârsta de 99 de ani. Considerată o „femeie de fier” care a avut o mare putere din umbră în anii dictaturii (1973-1990), Hiriart era bolnavă de ceva vreme şi, potrivit Chilevision TV, în ultimele luni fusese internată de mai multe ori pentru probleme respiratorii.

De la moartea soţului ei, la 10 martie 2006, Doña Lucia – aşa cum îi plăcea să fie numită – alesese să trăiască retras. Ultima sa apariţie publică a fost în aprilie 2020, după moartea lui Sergio Onofre Jarpa, fost ministru de interne al dictaturii.

Într-o biografie neautorizată publicată în 2013 sub titlul „Doña Lucía”, jurnalista Alejandra Matus a numit-o „strateg politic a puterii în umbră”, cu atât mai mult după ce Pinochet însuşi a recunoscut că ea este una dintre persoanele care i-a influenţat decizia de a conduce lovitura de stat împotriva preşedintelui Salvador Allende.

Lucia şi Pinochet, care s-au căsătorit în 1943, au avut cinci copii: Lucia, Augusto, Verónica, Marco Antonio şi Jacqueline